Fogkrémhez ajándék benzin Olaszországban

Az egyre emelkedő üzemanyagárak és az ezzel együtt csökkenő autóhasználat újfajta árukapcsolásra ösztönzi az Olasz kereskedőket, akik kedvezményes, áruvásárláshoz kötött tankolási akciókkal igyekeznek a benzinkutakhoz csalogatni a vevőket.

Az itáliai üzemanyagkutak által a nyári hónapokban kínált akciós szezonnak vége. A literenkénti ár ismét túllépte a két eurót. Ez magyarázza az üzletláncokhoz és termékekhez kötött üzemanyag-vásárlási ajánlatokat – számolt be az olasz sajtó a benzinár emelkedésével egy időben elterjedt kereskedelmi jelenségről.

kép: Imre1Imre/indafoto.hu

A Centro Studio Promotor autópiaci kutatócég adatai szerint 2012 első hat hónapjában az olaszok üzemanyag-fogyasztása 9,7 százalékkal esett vissza tavalyhoz képest, miközben a benzin és a gázolaj egy év alatt közel 20 százalékkal drágult.
Az Esselunga olasz nagykereskedelmi hálózat szupermarketjei csatlakoztak elsőként. Minden ötveneurós vásárlás után nyolceurós üzemanyag-kedvezmény jár, amelyet az akcióhoz csatlakozó kutaknál lehet beváltani. A kedvezményhez legalább negyven euró üzemanyagot kell tankolni.

hirdetés

Hat tubus Colgate fogkrém vásárlásához tízeurós üzemanyag-vásárlókártya jár.

Kétszázalékos kedvezményt kapnak a kutaknál azok, akik az olasz Postabank kártyájával tankolnak.

A Fiat autóvásárlási akciója is olcsóbb üzemanyaggal kecsegtet: minden új Fiat autóval három évig egy euróba kerül literenként a tankolás.

Az olaszországi járműipart képviselő Anfia adatai szerint az olasz autópiac eladási mértéke augusztusban visszaesett az 1978-as szintre.

MTI

Vélemény, hozzászólás?