Gázömlés Debrecenben

Gázszivárgás miatt több utcában szünetel a gázszolgáltatás Debrecen észak-keleti térségében vasárnap – tájékoztatta a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyeletese az MTI-t.

Kiss Szilvia – a térségi gázszolgáltató Tigáz szakembereire hivatkozva – közölte: az újkerti lakótelepen, a Békéssy Béla úton egy 6 bar nyomású vezetékből szivárgott a gáz.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A szakemberek szerint nem érte külső behatás a csövet, munkavégzés nem volt a környéken, a gázszagra a lakók panaszkodtak.

hirdetés

A szivárgás 50 méteres körzetében felkérték a lakókat, hogy tartsák zárva az ablakokat, de senkinek nem kellett elhagynia az otthonát – mondta Kiss Szilvia. Hozzátette, hogy a lezárt gázvezeték biztosítja egy környékbeli gyógyszergyár, valamint az orvoscentrum klinikáinak gázellátását.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A Tigáz szakemberei szerint utóbbiaknál nem okoz gondot az egy-másfél órás szolgáltatási szünet, de három környékbeli utcában – Kartács, Patai, Szarka – , csak délután tudják újraindítani a gázellátást – ismertette a katasztrófavédelem sajtóügyeletese.

Kapcsolódó cikkek
Csalók a TIGÁZ-DSO Kft. ellátási területén!

Ismét csalók jelentek meg a TIGÁZ-DSO Kft. ellátási területén, akik a vállalat munkatársainak kiadva magukat szén-monoxid riasztó készülékek értékesítésével próbálják Elolvasom

Mindenkinél lesz fűtés az ünnepi időszakban

Nem kapcsolja ki a 60 napon túl nem fizetőknél a gázt a Tigáz, a GDF Suez, az E.ON és a Elolvasom

A Tigáz is kivonul, 1,2 millió fogyasztót érint

A Tigáz Zrt. hivatalos kérelemmel fordult a Magyar Energetikai- és Közmű-szabályozási Hivatalhoz (MEKH), hogy vonja vissza a Tigáz Zrt. egyetemes Elolvasom

Nincs tennivalójuk a fogyasztóknak gázszolgáltatójuk kivonulása miatt

A Tigáz ügyfeleinek nem kell aggódniuk, és nincs tennivalójuk, a törvény alapján létrejön a szerződés a fogyasztó és a majdani Elolvasom

Vélemény, hozzászólás?