A Fidesz dolgozik a harmadik rezsicsökkentésen

Újabb, a harmadik rezsicsökkentésen dolgozik a Fidesz – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken.

„Két sikeres rezsicsökkentés után érdemes meglépnünk a harmadikat is, a frakcióvezető már dolgozik is rajta” – fogalmazott a pártelnök-kormányfő a Polgári Magyarországért Díj átadási ünnepségén, a budapesti Erkel Színházban, ahol az idei dunai árvízi védekezésben részt vevők közül ismertek el többeket is a kitüntetéssel.

3 harmadik rezsicsökkentés energia

Orbán Viktor beszédében azt mondta, hogy éppen az árvízi védekezésben megmutatkozó példátlan összefogás pillanata volt az, ahonnan „újra hinni kezdtünk abban, hogy mi, magyarok lehetünk erősek és sikeresek”. Ez az összefogás és győzelem szerinte „felbátorította a fáradófélben lévő Magyarországot”. Előtte ugyanis kezdett úgy tűnni, hogy „túl sok, túl nehéz, (…) hogy nem fogjuk bírni, és nem fog menni. Mintha minden és mindenki összefogott volna ellenünk. (…) Felütötte fejét a kétség: lesz-e egyáltalán ennek a sok küzdelemnek valaha is vége” – idézte fel.

Amikor pedig az Európai Unió egy újabb igazságtalan támadásra készült a rezsicsökkentés miatt Magyarország ellen – folytatta -, betört az országba az évszázad dunai árhulláma, és a magyarok két heti szakadatlan küzdelem során legyőzték a természeti csapást.

„Ma már tisztán látni, hogy ez fordította meg a lelkekben a már feladás felé araszoló érzéseket. Ez hozta meg a lelki fordulatot, ez hozta meg a győzelmet” – értékelte a kormányfő, aki szerint a dunai árvíznél a magyarok megmutathatták, hogy egy kilátástalannak tűnő helyzetet is képesek megfordítani – pusztán az összefogással, ami szerinte az idei év legnagyobb sikere.

hirdetés

Ezután elhittük, hogy „amit eddig elvégeztünk, nem volt hiábavaló. És valóban (…), jönni is kezdtek sorban a látványos gazdasági eredmények”, amelyek alapján kijelenthető, hogy Magyarország jobban teljesít – mondta Orbán Viktor.

Elvégezve az idei év számvetését a miniszterelnök kifejtette: sikerült kimenteni Magyarországot a pénzügyi csődből, megindult a növekedés, százezer forint fölé emelték a minimálbért, sikeres a munkahelyvédelmi akcióterv, negyven éve nem volt ilyen alacsony az infláció, 20 százalékkal csökkent a rezsi, és jövőre jön a kiterjesztett családi adókedvezmény, valamint a gyed extra. „Igaza van annak, aki azt mondja, hogy erre még a virtigli szociáldemokraták is csak csettinthetnének” – fogalmazott.

Kiemelte ugyanakkor azt is, hogy a válság éveiben a családoknak küzdeniük is kellett, s küzdelmüknek fontos tanulsága, hogy közülük csak azok tudtak talpon maradni, amelyek a bajra összefogással válaszoltak. Ugyanez a helyzet az országok esetében is: azok tudtak talpon maradni, ahol a baj nem az ellentéteket erősítette fel, hanem az összefogást – tette hozzá, majd Magyarországra kitérve azt mondta: kormányának kötelessége volt használni a kétharmados parlamenti felhatalmazást, és felvette a harcot a szocialistáktól örökölt hatalmas adóssággal, a munkanélküliséggel és a hiánnyal, valamint a bankokkal, az európai baloldallal és a brüsszeli bürokratákkal is.

„Jó érzés, hogy végre annyi év után nyugodtan, kellő mértéktartással, arányérzékünket megőrizve (…) arra gondolhatunk, magunk is elhihetjük, volt értelme a küzdésnek” – zárta szavait Orbán Viktor.

MTI