Gyönyörű, de nem lesz olcsó a Motorola okosórája (videó)

A Motorola szerint egy okosórának nem szögletesnek, hanem szépnek kell lennie…

Miután elterjedt, hogy az Apple okosórán dolgozik és nekik ugye be szokott jönni a kategória-teremtés (okostelefonok, tabletek, stb.) a konkurencia gőzerővel fogott bele az okosmobilokhoz kapcsolható órák fejlesztésébe.

Samsung Gear2 Neo

Samsung Gear2 Neo

Tekintettel arra, hogy ezek az órák gyakorlatilag képernyőként üzemelnek, adta magát, hogy szögletes formájúak legyenek. A jelek szerint ezt eddig viszont még nem igazán sikerült vonzó módon megoldani.

Néhány hónapja már bejárta a világsajtót Balogh Gábor, egy magyar dizájner koncepciója, ami inkább egy hagyományos óra klasszikus szépségével ötvözte az okos funkciókat. A terv hatalmas sikert aratott.

hirdetés

Balogh Gábor okosóra koncepcióA Motorola valami hasonlóval készült, a Moto 360 viszont hamarosan kapható is lesz.

Motorola Moto 360Először az Egyesült Államokban, aztán – valamikor július elején – Európában is.

Motorola Moto 360 okosóra feketeA pletykák szerint az ára 250 euró környékén várható. Ezért a pénzért azonban nem csak egy okos funkciókkal telezsúfolt műanyag órát kapunk, hanem a gyártó ígérete szerint egy minőségi anyagokból készült exkluzív okos karórát.

Motorola Moto 360 okosóra szürkeAz órán a Google nem rég bemutatott, kifejezetten ilyen (viselhető és apró érintőképernyővel rendelkező) eszközökre kifejlesztett Android Wear operációs rendszere fog futni.

Állítólag egyébként az iWatch is kerek lesz…

Vélemény, hozzászólás?