Használt gumiból táskát gyártunk

Használt gumiköpenyekből táskákat készítő üzemet hoznak létre a leghátrányosabb helyzetű települések felzárkóztatási programjának 149 millió forintos támogatásából a Tolna megyei Fürgeden – közölte a község polgármestere az MTI-vel.

Barkóczi József (Fidesz) elmondta, hogy az újrahasznosító üzem jövő év januárban kezdi meg a működést, húsz főt foglalkoztatva.

kép: drbesze/indafoto

hirdetés

A száz négyzetméteres varrodában táskákat, pénztárcákat és más dísztárgyakat készítenek mezőgazdasági gépek, autók és kerékpárok gumibelsőiből. A dolgozók a szakmunkás minimálbérnek megfelelő bért kapnak – tette hozzá.

Az üzemet működtető, fürgedi székhelyű Relax Kft.-ben négy magánszemély, húsz százalékban pedig a fürgedi önkormányzat a tulajdonos – közölte.

Az LHH felzárkóztatási program forrásaira az ország 33 leghátrányosabb kistérségének települései pályázhattak.

A tamási kistérségben fekvő, 750 lakosú Fürgeden a Tolna megyei munkaügyi szervezet adatai szerint 2012. júniusban a gazdaságilag aktív népesség 35 százaléka volt regisztrált munkanélküli. A település polgármesterének közlése szerint a Start közmunkaprogram indulása előtt ez az arány 56 százalék volt.