Hegedűs: az állam veheti meg a Főgáz kisebbségi tulajdonhányadát

 

Az állam lehet a legvalószínűbb vevője a Főgáz kisebbségi tulajdonhányadának, ha az RWE valóban megválik részesedésétől- mondta a Gazdasági Rádiónak Hegedűs Miklós a GKI Energiakutató szakértője. Az Energiafocus. hu portál írt arról pénteken, hogy iparági források szerint az RWE eladja részesedését a Főgázban.
A lap úgy tudja, hogy a német energiaipari cég vezetői nemrég a legmagasabb szinten egyeztettek az üzletrész értékesítéséről, így az ügylet várhatóan az ősz folyamán le is zárul. Jelenleg az RWE, amely több más magyarországi érdekeltséggel is rendelkezik, 49,8 százalékkal rendelkezik a fővárosi gázszolgáltatóban. A többségi tulajdonos Budapest.

forrás: fogaz.hu

forrás: fogaz.hu

hirdetés

Hegedűs Miklós azt mondta a rádiónak, hogy a földgáz szektorban a Tigáz után a második legnagyobb cégről van szó, ez Budapest és környezetének az ellátását tudja biztosítani. Az állam, vagy maga a főváros szeretne teljes tulajdonjogot szerezni, de Hegedűs Miklós nem hiszi, hogy másik magántulajdon vagy valamilyen befektető csoport a mai helyzetben Magyarországon energia szolgáltató cégben ilyen fajta kisebbségi részt vásárolna.

A Gazdasági Rádió megkereste az RWE-t az ügyben, de ők nem nyilatkoztak. Ugyanakkor eddig nem is cáfolták az értesülést.

OrientPress Hírügynökség