Hibridként tért vissza a legendás Honda (videó)

Megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  


A Honda NSX sportkocsi olyan jól sikerült, hogy 15 éven keresztül forgalmazták. A 2005-óta nem kapható modell használt példányai a mai napig nagyon drágán cserélnek gazdát. Az utódlás viszont egészen mostanáig váratott magára.

Az eredeti NSX olyan erényekkel rendelkezett, ami a szupersport-kategóra közelébe pozicionálta. V6-os középmotor, hátsókerék-hajtás, alumínium karosszéria és futómű, titán hajtókarok a motorban, miegyéb.

Honda NSX Type R. 1. generáció. 1992-ből

Honda NSX Type R.
1. generáció. 1992-ből

Az autó fejlesztését igazi japán fanatikus precizitással végezték, a munkába számos híres versenyző is is bekapcsolódott. Többek között az F1-legenda Ayrton Senna és Satoru Nakajima is segédkezett a végső finomhangolásoknál a suzukai versenypályán. Az autó nem csak szenzációs lett, de tartósságára sem lehet panasz. Nem ritka ugyanis a máig hibátlanul szolgáló, 300 000 km feletti futásteljesítményű példány sem.

Az NSX feltámasztását évek óta lengték körül a különböző pletykák.

Honda NSX 2015

Az elmúlt időszakban elkezdetek szivárogni az információk, a 2015-ös Detroit Motor Show-n pedig a Honda három évig tartó fejlesztés után végre bemutatta az új NSX szériaváltozatát, egyelőre Acura (a Honda amerikai prémiummárkája) NSX néven.

Honda NSX 2015

Az utód is bővelkedik műszaki csemegékben. Maradt a V6-os középmotor, de két turbófeltöltőt is kapott és 550 lóerő feletti teljesítményre képes.

hirdetés

Honda NSX 2015 belső

 

A hajtáslánc a kor divatjának megfelelően hibrid rendszerű és 3 villanymotorral is rendelkezik. Ezek közül kettő az első kerekeket hajtja, a harmadik pedig a motor és a 9-sebességes dupla kuplungos váltó (DCT) közé került, besegítve így a hátsó gumik leradírozásába.

Honda NSX 2015 hajtáslánc

Az autó így mindegyik kerekét hajtja a nyomaték intelligens elosztásáért a Super-Handling All-Wheel Drive (SH-AWD)-technológia felel.

A karosszéria is méltó az elődhöz. Az alumíniumon részben már túllépett a szupersport-kategória, így az alumínium mellett nagy szilárdságú acélt, karbonszálat és további különleges anyagokat is alkalmaztak.

Honda NSX 2015

Méretek

Hossz: 4470 mm, szélesség: 1940 mm, magasság: 1215 mm, tengelytáv: 2630 mm.

energiaoldal.huMegosztom
  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?