Ilyen élmény 501 km/h-val vonatozni! (videó)

2014-et írunk, és 100 ember kipróbálhatta egy 43 kilométeres, szakaszon a tervek szerint 2027-re elkészülő – Tokiót Nagojával összekötő vonalon futó – Maglev szupervonat, ami ha elkészül, 80-ról 40 percre fogja csökkenteni az utazási időt a 286 kilométeres távon.

Az Uenohara és Fuefuki város közötti részen még 2400-an próbálhatják ki a lebegő szerelvényt, őket korábban 300 000 ember közül sorsolták ki.

 

Maglev teszt Japan szupervonat 2014s

A teljes vonal, amit majd 2045-re Oszakáig akarnak továbbépíteni, 1 órára fogja csökkenteni a vonatozással eltöltött időt Japán három legnagyobb populációjú régiója – Tokió és vonzáskörzete, Keihanshin és Chūkyō – között.

hirdetés

Ezeken a területeken jelenleg 67 millió ember él, vagyis 2045-re Japán legnagyobb szigetének legsűrűbben lakott része a mostaninál is sokkal gyorsabban átutazható lesz, megnyitva a lehetőséget a munkavállalók előtt, így létrejöhet egy soha nem látott méretű metropolisz.

Maglev teszt Japán szupervonat

Attól a Japan Railways becslései szerint nem kell tartani, hogy ez nem fog megtérülni, mert a japán vasúthálózat legterheltebb részére épül a szupervonat, ahol évente 143 millió utas vált jegyet a Sinkanszen-vonalra.

A szupervonatot már tavaly ősszel is sikeresen tesztelték, akkor néhány újságíró kapott lehetőséget az 500 kilométeres sebesség kipróbálására.

forrás: cink.hu/energiaoldal.hu