Iroda, hajléktalanszálló és panelház is kigyulladt a hétvégén Budapesten

Tűz keletkezett Budapesten, a XI. kerület Etele út egyik panelházának 8. emeletén szombat hajnalban, a tűz és a füst miatt 27 embernek el kellett hagynia az otthonát – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

MTI Fotó: Lakatos Péter

MTI Fotó: Lakatos Péter

Kisdi Máté elmondta, hogy a lakókat a 7., 8. és a 9. emeletről kellett az utcára menekíteni. Három lakót – akik az erkélyen ragadtak – létrával hoztak le, személyi sérülés nem történt. A tüzet eloltották, az otthonukat elhagyni kényszerült lakókért melegedőbusz érkezett a helyszínre.

MTI Fotó: Lakatos Péter

MTI Fotó: Lakatos Péter

hirdetés

Egy egy irodaépület gyulladt ki a Vajda Péter utcában, ahol egy kétszintes épület emeleti részén keletkezett tűz, amely átterjedt a tetőszerkezetre 2015. december 13-án este. Az épületben egy stúdió és irodák találhatók; a tűzben nem sérült meg senki sem.

MTI Fotó: Lakatos Péter

MTI Fotó: Lakatos Péter

A főváros XI. kerületében, a Budafoki úton, a Hauszmann Alajos utca közelében egy hajléktalanszálló két, összesen hatvan négyzetméter alapterületű helyisége gyulladt ki,  majd a lángok átterjedtek a tetőszerkezetre is 2015. december 13-án este. A tűzben nem sérült meg senki, a szállóról 123 embert menekítettek ki, akik a katasztrófavédelem melegedőbuszaira szállhattak fel.

energiaoldal.hu – MTI