Kidőlt fák és villámcsapás miatt is riasztották a tűzoltókat

A szerdán kezdődött viharos időjárás miatt jellemzően kidőlt fák, leszakadt faágak, de villámcsapás miatt is riasztották a tűzoltókat – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője csütörtök reggel az MTI-vel.

Hajdu Márton elmondta: országszerte mintegy 60 helyen kérték a tűzoltók segítségét. A Békés megyei Orosházán egy lakóházra dőlt egy fa. Nógrád megyében, Balassagyarmaton a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék okozott gondot több utcában. Nógrád megyében több településen volt áramkimaradás, de a legtöbb helyen az áramszolgáltató szakembereinek már kijavították a hibát.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Csévharaszton egy családi házba, Dunabogdányban egy transzformátorállomásba csapott bele a villám. Emiatt több mint 150 fogyasztónál nem volt áram, és több környező településen is tapasztaltak áramkimaradást.

hirdetés

A várható heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt nyolc megyére csütörtökre is másod-, négyre és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezekben a megyékben csütörtökön is várhatók olyan heves zivatarok, amelyeket akár az óránként 90 kilométernél erősebb szél és nagyméretű jég kísérhet. Továbbá helyenként rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több eső hullhat.

MTI

 

Vélemény, hozzászólás?