Magyar Mangólámpa

A monszuneső és a nap energiáját hasznosítaná az a különleges utcai lámpa, amelyet a fiatal magyar tervező, Miklósi Ádám álmodott meg az INDIA – Future of Change (India – A változás jövője) pályázatára.

A kezdeményezés célja, hogy a globalizáció szellemében a világ minden pontjáról ötleteket nyerjen az országban felmerülő problémák megoldására.

A megmérettetésen egy hazai és egy külföldi tervező munkáját hirdették ki győztesnek, ezenkívül további 9-9 hazai, illetve külföldi pályamunkát emeltek ki – ide jutott be a magyar munka. A jövőben akár az is elképzelhető, hogy a Mango Lamp névre keresztelt lámpa fogja majd megvilágítani az indiai utcákat, Miklósi Ádámnak ugyanis sikerült jó együttműködést kialakítani egy helyi formatervezővel, akivel közösen továbbgondolják a koncepciót.

hirdetés

„Egy eljövendő világban a kreatív gondolkodás jelentősége túlnő majd a puszta gazdasági érdekeken” – olvashatjuk a kezdeményezés honlapján. „Ahogy a világ országai egyre szorosabban együttműködnek a gazdasági és kulturális életben, elengedhetetlen, hogy az egyes nemzetek kreatív problémamegoldókként gondolják újra imázsukat, magukhoz vonzva az erőforrásokat és tehetségeket. India nemcsak egy hatalmas megoldandó problémamennyiséget jelent, hanem álmok és inspirációk gazdag tárháza is – ezért, ahogy a globalizálódott világgazdaság egyre újabb mozgatórugókat keres, India ígéretes forrásnak tűnik.” A projekt keretében immár öt éve öt kategóriában (Üzleti élet, Design, Esszéírás, Fotózás, Vizuális művészetek) hazai és külföldi oktatási intézmények hallgatói kapnak lehetőséget kreativitásuk megcsillogtatására. A kezdeményezést neves szervezetek és az indiai kormány is támogatja.

forrás: hg.hu

 

Vélemény, hozzászólás?