Milyen lesz a jövő konyhája?

Környezettudatos, energiahatékony, ergonomikus, azaz intelligens, egyszersmind futurisztikus konyhai modelleket ismerhet meg az, aki a hétvégén ellátogat a Papp László Sportarénában tartandó Konyhakiállításra. De amellett, hogy megtudhatjuk, milyen lesz a jövő konyhája, találkozhatunk majd sztárséfekkel, lesznek továbbá barista és látványos mixer bemutatók is.

hirdetés

A jövő egyértelműen az intelligens konyháké: a táplálkozási szokásainkat számon tartó hűtő, az érintőképernyős és víztakarékos mosogató, a háziasszonyok legnagyobb örömét szolgáló öntisztító felületek, a távvezérlésű sütők és tűzhelyek néhány év múlva már mindennaposak lehetnek a háztartásokban. Konyhánk a jövőben testi és lelki egyensúlyunkra is figyel: elengedhetetlen része lesz az elkészítésre váró ételek tápértékét ellenőrző készülék, a konyha világítása, a háttérzene pedig automatikusan alkalmazkodik majd a napszakhoz, illetve hangulatainkhoz. Az már csak hab a tortán, hogy egy hologramos kivetítő segítségével kedvenc séfünket vetíthetjük magunk elé, aki segít elkészíteni az ételeket.

„A ma még távolinak tűnő konyhakoncepciók néhány év múlva mindennapjaink részét képezik majd, a konyha és a hozzá kapcsolódó élettér pedig már most is a legfontosabb valamennyi család életében. A jó konyhák kialakításához, vagy éppen a meglévő átalakításához átgondolt tervezésre van szükség, – akár a gépekre, akár a bútorra gondolunk – érdemes tehát alaposan körbenézni a megoldások között. Erre egy kiállítás talán a legjobb alkalom.” – mondta a Borászportálnak Fülöp Judit, a Konyhakiállítás főszervezője.

forrás: boraszportal.hu

Vélemény, hozzászólás?