Nincs tennivalójuk a fogyasztóknak gázszolgáltatójuk kivonulása miatt

A Tigáz ügyfeleinek nem kell aggódniuk, és nincs tennivalójuk, a törvény alapján létrejön a szerződés a fogyasztó és a majdani új gázszolgáltató között – mondta Scherer Zsolt, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szóvivője az M1 aktuális csatornán szerdán, annak kapcsán, hogy a Tigáz Tiszántúli Gázszolgáltató Zrt. kivonul az egyetemes gázszolgáltatásból.

Hozzátte: a fogyasztóknak arra kell figyelniük, hogy segítsék az átadás-átvétel folyamatát, ha az új szolgáltató adategyeztetést kér, illetve a mérőórák leolvasánál.

A szóvivő felidézte, hogy korábban a GDF Suez és az E.on is bejelentette kivonulását a lakossági gázpiacról, és a gázszolgáltatásról szóló törvény előírása alapján a MEKH már kijelölte a Főgáz Zrt.-t szolgáltatóként.

hirdetés

A szóvivő kitért arra, hogy a hivatal szigorúan szabályozza az átadás-átvételi folyamatot. Emlékeztetett, hogy a GDF Suez és az E.on helyére lépő Főgáz kijelölésekor kötelezték a társaságot, hogy 30 napon belül készítsen az érintett fogyasztók tájékoztatásáról tervet, amelynek tartalmát a MEKH meghatározta, az átadás-átvételről pedig hetente kérnek írásos tájékoztatást.

Elmondta azt is, hogy a cégek a lakossági szolgáltatói engedély visszaadását azzal indokolták, hogy nem éri meg nekik a lakossági ellátás. A rezsicsökkentésre hivatkoznak, arra, hogy nem ugyanolyanok az üzleti feltételek, mint amikor piacra léptek.

Mindez azonban nem érinti a rezsicsökkentést, azt törvény szabályozza, az árak maradnak – hangsúlyozta Scherer Zsolt.

MTI

 

Kapcsolódó cikkek
Csalók a TIGÁZ-DSO Kft. ellátási területén!

Ismét csalók jelentek meg a TIGÁZ-DSO Kft. ellátási területén, akik a vállalat munkatársainak kiadva magukat szén-monoxid riasztó készülékek értékesítésével próbálják Elolvasom

Mindenkinél lesz fűtés az ünnepi időszakban

Nem kapcsolja ki a 60 napon túl nem fizetőknél a gázt a Tigáz, a GDF Suez, az E.ON és a Elolvasom

A Tigáz is kivonul, 1,2 millió fogyasztót érint

A Tigáz Zrt. hivatalos kérelemmel fordult a Magyar Energetikai- és Közmű-szabályozási Hivatalhoz (MEKH), hogy vonja vissza a Tigáz Zrt. egyetemes Elolvasom

Kiírták a tendert a Tigáz felhasználóinak ellátására – a Főgáz készen áll

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) közzétette a honlapján a Tigáz Zrt. földgáz egyetemes szolgáltatásra jogosult felhasználói - azaz Elolvasom

Vélemény, hozzászólás?