Nyit a Tudományok és Tehetségek Kertje

Metró szimulátor vagy tésztahíd-építés is lesz a Tudományok és Tehetségek Kertje rendezvényén szeptember 19-én. A szervezők célja, hogy különböző élmények, tapasztalatok segítségével keltse fel az érdeklődést a tudományok és a környezet-, természetvédelem iránt.
A Tudományok és Tehetségek Kertje rendezvényen a szervezők sok érdekes látnivalóval és előadással várják a helyszínre látogatókat.

Tudományok és Tehetségek kertjeA Siemens standjánál metróvezetést és egy város energiaellátásának szabályozását próbálhatják ki a látogatók.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Fizibusz programjainak keretében látványos kísérleteket mutat be Tóth Pál fizikatanár.

Az Ericsson Magyarország sátránál megtekinthető a mobil széles-sáv fejlődésének interaktív bemutatója.

Tudományok és Tehetségek kertjeA National Instruments munkatársai interaktív alkalmazásaikkal és a LEGO Mindstorms Robotjaival bepillantást nyújtanak a technológia és a robotika világába.

Az Egis sátorban lesz interaktív képernyős bemutatófal, valamint számítógépes játék is.

Tudományok és Tehetségek kertjeA Magyar Földtani és Geofizikai Intézet kollégái mamutcsontokat és fogakat mutatnak be, illetve a standjukon Mamut simogató is lesz.

Bemutatkozik majd a Kecskeméti Főiskola Formula Student és Ecomarathon csapata, és a Kemenes Vulkánpark munkatársai különleges vulkanikus kőzetek bemutatásával várják az látogatókat.

hirdetés

Tudományok és Tehetségek kertjeA Kaposvári Egyetem munkatársai előadást tartanak a vámpírról a tudós szemével, illetve a ponty húsminőségét befolyásoló tényezőről.

Továbbá a Relaxa Nyelvi Centrum Kft. vezetője beszél az interaktív VillámAngol Tangó-programmal.

The Trust Worx Kft. csapata bemutatja, hogy Ipad segítségével, hogyan lehet útitársat keresni.

A Magyar Csillagászati Egyesület jó idő esetén Távcsöves Nap bemutató tart.

Tudományok és Tehetségek kertjeTovábbá bemutatkozik az e-Couture online szabóság is és a Puli Space Technologies és Kecskeméti Planetárium standjánál megtekinthetik a látogatók a Puli holdjáró prototípust is.

Ezek csak ízelítők a sok színes és érdekes programból, amivel várják a rendezvényre érkezőket. A részletes program ezen a linken olvasható.

A rendezvény időpontja: 2014. szeptember 19. (10:00-19:00)
Helyszíne: Magyar Nemzeti Múzeum Kertje (1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.)

OPH