Országos kampány a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésére

A szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésére országos kampányt indít az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. – közölte az ügynökség az MTI-vel.

A közel egy hónapon át tartó Körforgó – szelektív forgatag című rendezvénysorozat első vidéki állomása Salgótarján lesz, szeptember 18-án kedden. Ezt követően az ország Dunától keletre eső felében naponta más és más megyeszékhelyen, illetve nagyvárosban népszerűsítik a szelektív hulladékgyűjtést, majd októbertől a dunántúli országrészen tartanak egész napos programokat. A rendezvénysorozat október 12-én Székesfehérváron zárul.

hirdetés

Az OHÜ kampánya keretében az ország összesen húsz településén az iskoláskorúaknak és a családoknak mutatják be, hogyan lehet gyorsan elsajátítatni a szelektív hulladékgyűjtés legfontosabb szempontjait. A gyerekeket egyebek között mesejáték, ugrálóvár, kuka-célbadobó játék várja. A játékok segítségével megismertetik, hogy milyen könnyű szelektíven gyűjteni a hulladékot.

A Körforgó – szelektív forgatag helyszínein az Italos Karton Egyesülés jóvoltából rendezett vándorkiállításon, interaktív módon ismerhetik meg az érdeklődők az italos kartondobozok keletkezésének és hasznosításának módját. A Hulladékból – termék című kiállítás pedig a hulladék „újjászületésének” folyamatait mutatja meg. Ennek helyi megvalósítására a kézműves foglalkozásokat tartanak.
Lesz hulladék cserebere akció is: aki hasznosítható hulladékot visz a rendezvényre, azt beválthatja ajándékra. A napot a legtöbb helyszínen az Alma zenekar koncertje zárja.
A rendezvénysorozat részletes programja és a helyszínek a http://szelektivinfo.hu/korforgo/ oldalon olvashatóak.

Vélemény, hozzászólás?