Régi telefonfülkék új élete (videó)

A mobiltelefonok terjedése London emblematikus telefonfülkéinek sorsát is megpecsételhetné, de mégsem szükségszerű, hogy a városkép eme klasszikus elemei a szeméttelepen végezzék. Mert, mint tudjuk, a telefonfülkék visszahívhatók…

Londoni telefonfülkékA Solarbox  egy londoni székhelyű cég, amely új életre kelti az ikonikus telefonfülkéket, és átkonvertálja őket szabadon használható töltőállomásokká.

Solarbox telefontöltésCéljuk hogy megmentsék London jelképeit, és a dobozokban elhelyezett hirdetésekből fenntartsák a projektet. A munkát festéssel kezdik, majd telepítik a 150 W-os  napelemeket, amivel ellátják a mini/micro-USB és iPhone csatlakozásokat.

Solarbox telefontöltésA szolgáltatás ingyenes, bárki igénybe veheti, akinek lemerült a mobil telefonja. Amíg töltődik a készülék, addig a vandálok miatt speciálisan megerősített iPad képernyőjén nézhetik a jobbnál jobb ajánlatokat.

hirdetés

Solarbox telefontöltésA „Solarbox” Kirsty Kenny és Harold Craston agyszüleménye, amivel megszerezték a második helyet a londoni polgármester „2014 Low Carbon” vállalkozói versenyén.

Ezzel együtt 5000 £ támogatást is kaptak a terv beindítására. Hamarosan egyre több ilyen fülke fog megjelenni London utcáin.

forrás: lazarbibi.blog.hu