Vízálló okosóra túrázóknak

A Casio igyekezett mindig meglehetősen sok tudást zsúfolni óráiba, gondoljunk csak a korabeli számológépes, vagy névjegyzékes modellekre, így várható volt, hogy okosóra fronton sem akar lemaradni.

Kedden Las Vegasban a CES 2016 kütyüexpón egy olyan okosórát mutatott be a Casio, ami stílszerűen mondva más úton jár, mint a konkurencia. Pontosabban akár útra sincs szükség, hiszen túrázók számára készült.

CASIO_WSD-F10 okosóra

Ennek megfelelően nagyon masszív, a MIL-STD-810 katonai szabványnak megfelelő a kialakítása, és 50 méteres vízállósággal rendelkezik, hogy a túrázók, kerékpárosod, de a horgászok igényeit is kielégítse.

A felhasználás módjára való tekintettel a fitnesz alkalmazás mellett GPS, és időjárás appot is találunk rajta.

CASIO_WSD-F10 okosóra kijelző

hirdetés

A kapcsolattartásról alacsony fogyasztású Bluetooth® V4.1, és wifi gondoskodik. Az óra Android Wear rendszerű, és kapacitív érintőképernyővel van ellátva.

Normál üzemmódban legalább 1 napot kibír, ez az okosórák között nem is rossz teljesítmény, de egy túrázó számára nem feltétlenül csábító. Ezért 320×300 pixeles színes kijelző mellett monokróm LCD réteget is kapott, amely sokkal kisebb fogyasztású, ezzel egy hónapnál tovább is bírhatja. Ilyenkor persze nem olyan okos, de az üzemmódok kombinálásával variálhatunk az üzemidővel is.

Ha mégis lemerül, akkor mágneses csatlakozású töltőt használhatunk, ezzel szobahőmérsékleten 2 órányi idő szükséges a teljes feltöltéshez.

CASIO_WSD-F10 okosóra túrázóknak

Az óra négy színben kerül forgalomba, és a hírek szerint az ára 500 dollár, azaz körülbelül 145 000 forint lesz.

energiaoldal.hu

Kapcsolódó cikkek
Négymilliárdba kerül a Waberer’s-nek az e-útdíj

A Waberer’s International Zrt. összesen 2600 járműszerelvénnyel üzemelő nemzetközi flottája rövid távon viszonylati jegyek megvásárlásával, a belföldi flotta közel 500 Elolvasom

Dől az e-útdíj az államkasszába

Július elsejétől a három és fél tonnánál nehezebb tehergépjárművek vezetőinek használatarányos útdíjat, úgynevezett e-útdíjat kell fizetni a hazai gyorsforgalmi és Elolvasom

Minden korábbinál pontosabb lesz a kínai navigációs rendszer, a Beidou

Az évtized végére minden korábbinál pontosabb, egy centiméteren belüli helymeghatározásra lesz képes a kínai fejlesztésű és működtetésű műholdas navigációs rendszer, Elolvasom

Életeket menthet a magyar viharjelző alkalmazás

A veszélyes időjárási jelenségek előre jelzése az emberek élet- és vagyonbiztonságának megóvása érdekében már régóta a meteorológiai szolgálat legfontosabb célja Elolvasom

Vélemény, hozzászólás?