57.000 forintból saját ház? Lehet!

A történet akár mesébe illő is lehetne, de ez a mese valóságos, s mi több tanulságos, megszívlelendő. Mindössze 250 dollárból épített fel önerejéből egy 59 éves nyugdíjas angol rajztanár, Michael Buck egy gyönyörű házat.

Hogyan? Miként?

Vegyük sorba az eseményeket. Egy boríték hátulján, hirtelen ötlettől vezérelve kezdte el megtervezni a házat, majd két esztendőt töltött különböző megmenthető, újrahasznosítható helyi anyagok felkutatásával

Michael Buck, ház-házilag, diy, csináld magadNem tágított: ragaszkodott a költségek alacsonyan tartásához, csak olyan anyagot volt hajlandó felhasználni, amit ő maga a környéken megtalált, illetve egyáltalán nem használt elektromos eszközöket otthona felépítéséhez.

Michael Buck, ház-házilag, diy, csináld magadEgy használaton kívüli hajóról származik házának padlója, leselejtezett teherautóról az ablaküvegek, a ház teteje pedig a környék mezőiről összegyűjtött szalmából készült.

hirdetés

Michael Buck, ház-házilag, diy, csináld magadA fűtést kandallóval oldja meg, amely a kiváló szigetelésnek köszönhetően bőven elég a ház melegen tartásához.

Ez az otthon teremtés üzenetet hordoz. Közvetít egy szemléletet, mégpedig azt, hogy egy saját ház megépítése nem elérhetetlen vágyálom. Hogyan is fogalmazott a nyugdíjas angol rajztanár?

Michael Buck, ház-házilag, diy, csináld magad

Michael Buck, ház-házilag, diy, csináld magad“Ez a ház szinte nem került semmibe, sem nekem sem a Földnek. Olyan társadalomban élünk, ahol mindenki jelzálogot fizet, pedig csak használni kéne azt, amit a bolygónk nyújt.”

forrás: alternativenergia.hu

Vélemény, hozzászólás?