7 tipp, hogyan spóroljunk anélkül, hogy észrevennénk

Habár a nyár még messze van, nem árt már most elkezdeni félre rakni egy kis pénzt a vakációra, ha nem szeretnénk egyszerre, egy nagy összegben kifizetni az egészet. Igaz, ami igaz, spórolni nem is olyan egyszerű és igényel némi elszántságot, tervezést és odafigyelést, de azért nem lehetetlen. Íme néhány egyszerű tipp, melyekkel úgy takaríthatunk meg pénzt, hogy azt észre sem vesszük!

1. Vásároljunk körültekintően
Ahány üzlet, annyiféle kínálat, ár és akció. Vásárlás előtt érdemes utánanézni a boltok aktuális kínálatának és végezni egy kis ár-összehasonlítást. Egy amerikai felmérés szerint a vásárlók ötven százaléka állítja, hogy a leggyorsabb és leghatásosabb módja annak, hogy megtaláljuk a legkedvezőbb ajánlatokat, egy kis bevásárlás előtti online kutakodás.

2. Ha elromlik valami, próbáljuk megjavítani
Ma egy olyan társadalomban élünk, ahol az emberek, ha valami elromlik, ahelyett, hogy megpróbálnák megjavítani azt, rögtön a szemétbe dobják. Pedig ha csak egy kicsit is kreatívak vagyunk és nem sajnáljuk az időt és az energiát, akár egy pár réteg friss festékkel is csodákat művelhetünk.

3. Gondoljuk meg kétszer, mielőtt megveszünk valamit
Az ember hajlamos arra, hogy sokszor érzelmi felindulásból vásároljon. Shoppingolni megyünk, ha szerelmi bánatunk van, de akkor is, ha valami boldogság ér minket. Ha azonban ténylegesen nincs szükségünk arra, hogy megvegyük a kiszemelt árut, próbáljunk meg távol maradni a bevásárlóközpontoktól.

hirdetés

4. Készítsünk heti menetrendet
A legegyszerűbb módja a spórolásnak az, ha mindig előre megtervezzük a heti menüt, így mindig pontosan fogjuk tudni, hogy mikor és mit kell vásárolnunk és nem esünk abba a hibába, hogy fölösleges dolgokkal töltsük fel a bevásárló kosarunkat. A vacsoraihlet reményében tett, sorok közötti céltalan kóborlás ugyanis csak fölösleges pénzkidobáshoz vezet.

5. Étterem helyett inkább főzzünk otthon
Ahelyett, hogy elmennénk egy étterembe vacsorázni a barátainkkal, inkább hívjuk meg őket magunkhoz. Fele annyi pénzből ki tudjuk hozni a vacsorát és a hangulat is sokkal családiasabb és felszabadultabb lesz.

6. Kapcsoljuk ki az elektromos berendezéseket
Ha egy kis figyelmet fordítunk arra, hogy kikapcsoljuk a tévét, ha éppen nem nézzük vagy lekapcsoljuk a villanyt, ha nincs rá szükségünk, nem is hinnénk mennyi pénzt megspórolhatunk. Figyeljünk arra is, hogy ne hagyjuk bedugva a telefontöltőt és dolgunk végeztével a számítógépet is állítsuk le.

7. Készítsünk ajándékokat saját kezűleg
Tudtad, hogy például gyertyát, szappant, sütit és még nagyon sok minden mást mennyire egyszerűen és olcsón elkészíthetsz otthon, saját magad? Ráadásul ezekben az ajándékokban benne van az időd és a kezed munkája is, és ez teszi őket még személyesebbé és különlegesebbé.

forrás: femcafe.hu