Az ABB is ott lesz a brazíliai labdarúgó világbajnokságon

ABB alállomással növelik az energiaszállító rendszer kapacitását és javítják az országos villamos hálózat megbízhatóságát Rio de Janeiróban.

Zürich, Svájc, 2013. szeptember 18. – A  világ vezető energetikai és automatizálási cége, az ABB nyerte el a Fumas Centrais Elétricas S.A közel 30 millió dollár értékű megbízását,amely egy új beltéri átviteli hálózati alállomás
építésére szól Rio de Janeiro belvárosában. Az új alállomás biztosítja majd a híres Maracanã stadion, és a szomszédos városrész energiaellátását is. A megrendelés a második negyedévben érkezett.

Maracana_Stadium_Brazilia 2014-es labdarúgó világbajnokság stadion

A közel 200.000 álló nézőt befogadó Maracanã stadion megnyitásának idején, 1950-ben a világ legnagyobb stadionjának számított. A 2014-es labdarúgó világbajnokságra készülve a stadiont teljesen felújították. A jelenlegi 75.000 főt meghaladó befogadóképességével a Maracanã ma is Brazília legnagyobb stadionjának számít. A stadion 2014-ben hét kiemelkedő sporteseménynek, köztük a világbajnoki döntőnek ad majd helyt.

hirdetés

Brazília növeli energiatermelő kapacitását és fejleszti az áramszállítási és áramelosztási infrastruktúráját is. A fejlesztések célja, hogy az országos villamos hálózat ki tudja elégíteni a bővülő gazdaság igényeit, és biztosítsa a 2014-es futball-világbajnokság és a 2016-os olimpiai játékok energiaellátását is. A két sportesemény bizonyára jelentős plusz terheket ró majd az országos hálózatra, mivel várhatóan szurkolók és látogatók százezrei özönlenek majd abba a 12 nagyvárosba, amely részt vesz a sportesemények megrendezésében.
A kompakt alállomások biztosítani tudják majd a Brazíliában megrendezendő sportesemények többlet energiaigényét és javítják az országos áramhálózat stabilitását is mondta Brice Koch, az ABB Power Systems divíziójának a vezetője. „Az ABB olyan technológiai megoldásokkal, tapasztalatokkal és projektirányítási képességekkel rendelkezik, amelyekkel hozzá tud járulni Brazília energetikai infrastruktúrájának megerősítésére irányuló törekvéseihez.
Az ABB által tervezett, szállított, kiépített és üzembe helyezett új beltéri alállomás egy 40 éves létesítmény helyére kerül majd. Az új alállomást a Maracanã stadion közelében található Grajau-ben telepítik. A gázszigetelésű kapcsolóberendezés (GIS) kis helyigényének köszönhetően a nagyobb teljesítményű létesítményt a régi alállomás területén lehet majd kiépíteni.

Brazília-szerte ez a GIS alállomás rendelkezik majd a legmagasabb zárlati áram megszakítási szinttel (63 kA). A 63 kA-os névleges paraméter azt a maximum áramértéket jelzi, amit a megszakító a hiba elszigetelése és a hálózat védelme érdekében képes megszakítani. Az ABB IEC-61850 szabvány szerinti alállomási automatikát, vezérlő és védelmi rendszereket is telepít majd. Ezek a helyi és távvezérlést, valamint a monitoring megvalósítását teszik majd lehetővé.
Az alállomások a villamos hálózat kulcsfontosságú komponensei. Feladatuk a feszültség fel- és letranszformálása, a villamos teljesítmények szétosztása, valamint a biztonságos és hatékony energiaszállítás elősegítése. Az alállomások olyan készülékeket is magukba foglalnak, amelyek az villamosenergia-áramlás védelmét és szabályzását biztosítják. Az ABB piacvezető szállítója a kulcsrakész, max. 1.100 kV feszültségszintű légszigetelésű, gázszigetelésű (GIS) és hibrid alállomásoknak.

A Furnas a Centrais Elétricas Brasileiras (Eletrobras) leányvállalata, amely Brazília legnagyobb energiaszolgáltató cége. A több mint 2000 kilométernyi távvezetékkel és 54 alállomásal rendelkező Fumas állítja elő a brazil áramtermelés 10 százalékát.

Kapcsolódó cikkek
A kínaiak a legkörnyezettudatosabbak?

A Carbon Trust felmérései szerint a 18 és 25 év közötti kínai lakosok döntő többsége igényli az ipar környezetbaráttá válását. Elolvasom

Duplájára emelte az élelmiszerárakat a bioüzemanyag-kereslet

Európához hasonlóan az Egyesült Államok is törvényekkel ösztönzi az alternatív üzemanyagok szélesebb körű térhódítását az olajfüggőség csökkentése érdekében. Többen előre Elolvasom

EU vám az amerikai etanolra: fejlődésnek indulhat az európai etanolipar

Ismét fejlődésnek indulhat az európai etanolipar a Magyar Bioetanol Szövetség szerint annak köszönhetően, hogy az Európai Unió vámot vetett ki Elolvasom

Brazíliában is bemutatkozik a Die Hard 5 szuperhelikoptere (videó)

Brazíliában egy nemzetközi repülőgépipari és védelmi technológiai kiállítás nyitotta meg kapuit. Április 9-12-én Rio de Janeiróban a világ legnagyobb repülőgépgyártó Elolvasom

Vélemény, hozzászólás?