Érkeznek a kárbejelentések a biztosítókhoz

Szerda délelőtt 10 óráig több mint 200 árvízi kárbejelentés érkezett a lakásbiztosítást nyújtó 16 biztosító társasághoz – mondta Gilyén Ágnes, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) kommunikációs főosztályvezetője az MTI kérdésére válaszolva.

A lakásbiztosításban piacvezető Aegon biztosítónál szerda délig 79 kárt jelentettek az ügyfelek, az általuk becsült kár 30,8 millió forint, egy esetre mintegy 400 ezer forint kár jut. A cég közleménye szerint a károk felmérése elkezdődött.

MTI Fotó: Beliczay László

MTI Fotó: Beliczay László

hirdetés

A hétfői vihar után eddig 1100 kárbejelentés érkezett ehhez a biztosítóhoz, a becsült összes kár 98 millió forint. A legtöbb kár Dél-Dunántúlt érte.

Az Allianz Hungária 50 ezer forintos költségtérítésben részesítette az árvíz miatt kitelepített ügyfeleit, akik közül legtöbben már megkapták az összeget – közölte a biztosító az MTI-vel.

A több mint 200 győrújfalui kitelepített ügyfelét a cég telefonos ügyfélszolgálata – a hagyományos bejelentési folyamattól eltérően – előre megkereste, ők is megkapták az 50 ezer forintos költségtérítést.