Főként telefonon és személyesen intézik ügyeiket a fogyasztók az áramszolgáltatókkal

Továbbra is leginkább telefonon, illetve személyesen intézik az áramszolgáltatóknál ügyeiket a lakossági fogyasztók, a harmadik az internetes, a negyedik pedig az írásos ügyintézés – derült ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) vizsgálatából.

A válaszadók 64 százaléka a telefonos, 27 százaléka a személyes, míg 8 százaléka az internetes ügyfélszolgálatot tartja a legmegfelelőbbnek.

ügyfélszolgálat telefon headset

A MEKH keddi közleményében felidézte, minden évben vizsgálják a felhasználók elégedettségét az energiaszolgáltatás területén, ennek egyik fontos eleme a szolgáltatóval való kapcsolattartás.

hirdetés

A fogyasztók leginkább reklamációjukkal keresik fel az ügyfélszolgálatokat. A megkérdezett fogyasztók 15,9 százaléka lépett kapcsolatba a szolgáltatójával nem reklamációs ügyben, ők legnagyobb részben mérőállás-bejelentés miatt keresték meg a szolgáltatót.

A telefonos ügyfélszolgálatokról a pozitív vélemények aránya 85 százalék volt tavaly az egy évvel korábbi 79 százalék után, míg negatív véleményt a válaszadók 15 százaléka fogalmazott meg.

A személyes ügyfélszolgálati irodák működésével a megkérdezett lakossági fogyasztók döntő többsége, 91 százaléka inkább elégedett, valamilyen mértékben elégedetlen csak a válaszadók 9 százaléka volt. A teljesen elégedettek aránya elérte a 16 százalékot.

energiaoldal.hu – MTI

Vélemény, hozzászólás?