Ismét kábeleket loptak a 6-os HÉV vonaláról

Ismét kábeleket loptak a 6-os (ráckevei) HÉV vonaláról, a hétfői két rongálás során 3,2 millió forint kár keletkezett – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Dunaharaszti határában 120 méter betáplálási kábelt vittek el 1,5 millió forint értékben, a Torontál utcánál pedig 240 méter, különböző keresztmetszetű vezetéket loptak el, a kár itt 1,7 millió forint. A bűncselekmény egyik esetben sem okozott fennakadást a közlekedésben.

hirdetés

A BKK ezúttal is azt kéri, ha bárkinek információja van a lopással és rongálással kapcsolatban, akkor hívja a rendőrséget vagy a BKK ügyfélszolgálatát. A kábellopások visszaszorításáért és a tolvajok kézre kerítéséért Vitézy Dávid, a BKK és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója augusztusban nyomravezetői díjat, 250 ezer forintot ajánlott fel azoknak, akik értékelhető felvilágosítást adnak a tolvajokról, 500 ezer forintot pedig azoknak, akik olyan felvásárlókról adnak használható adatokat, akik úgy is átvesznek rézvezetéket, hogy nem bizonyosodnak meg az eredetéről.

A központ összesítése szerint ebben az évben eddig mintegy 25 kilométer fémkábelt loptak el, a kár meghaladja a 230 millió forintot.

Vélemény, hozzászólás?