Miénk (lesz) a gáz!

Szándéknyilatkozat született az E.On magyarországi földgázipari érdekeltségeinek átruházásáról

Orbán Viktor miniszterelnök és Johannes Teyssen, az E.ON elnök-vezérigazgatója pénteken szándéknyilatkozatot írt alá az Országházban az E.ON Csoport magyarországi földgázipari érdekeltségeinek átruházásáról az MVM-re – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A Miniszterelnökség által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Johannes Teyssen, az E.ON elnök-vezérigazgatója kezet fog, miután szándéknyilatkozatot írtak alá az E.ON Csoport magyarországi földgázipari érdekeltségeinek az MVM-re történő átruházásáról 2012. november 30-án a Parlamentben. MTI Fotó: Miniszterelnökség/Árvai Károly

hirdetés

A közlemény szerint az ügyletre egy ez év december 15-ig véglegesítendő és legkésőbb 2013. január 31-ig aláírandó részvény-adásvételi szerződés keretében kerül sor.

MTI Fotó: Miniszterelnökség/Árvai Károly

Magyarország energiapolitikájában a tartós ellátásbiztonság megteremtésére törekszik, ennek megfelelően érdekelt abban, hogy az állami MVM Csoport révén tevékenységét a földgáz-kereskedelem területén bővítse és a földgáztárolás területére is kiterjessze – emeli ki a sajtófőnök.

MTI