Újabb energetikai prominens lemondása

Távozik a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól (NFM) az energetikáért felelős helyettes államtitkár. Holoda Attila december 1-jei hatállyal nyújtotta be lemondását – közölte a tárca az MTI érdeklődésére csütörtökön.

Az NFM tájékoztatása szerint a helyettes államtitkár utódlásáról a későbbiekben születik döntés.

Holoda Attilát az idén augusztus 21-i hatállyal nevezte ki a miniszterelnök energetikáért felelős helyettes államtitkárrá. A szakember a Moltól érkezett a minisztériumba; a cégcsoportnál eurázsiai kutatás-termelési igazgatóként tevékenykedett.

Holoda Attila. kép: facebook

hirdetés

A Népszabadság írása szerint Holoda Attila távozása hasonló okokra vezethető vissza, mint ami tavaly Kovács Pál elődjét, Bencsik János Fidesz-képviselőt is gyors távozásra késztethette. Pletykák szerint a Fidesz Simicska Lajos nevével fémjelzett gazdasági hátországa rendkívül erős hatást gyakorol a minisztérium életére, ami Németh Lászlóné ez év eleji kinevezésével tovább erősödött. Mivel e körhöz sok energiacéget sorolnak, e területen a lobbi állítólag fokozott.

A portfolio.hu megjegyzi, hogy a jelenlegi kormányzati ciklus alatt az energiaügyi államtitkárság éléről tavaly év végén távozott Bencsik János, illetve korábban államtitkár-helyettesi pozícióból Olajos Péter. Az államtitkárságot felügyelő fejlesztési minisztérium élén szintén volt egy személycsere, Dr. Fellegi Tamást Németh Lászlóné váltotta.

 

Október végén Dr. Balogh László a Magyar Megújuló Energia Szövetség elnöke mondott le pozíciójáról. Az energiaoldal.hu-nak adott interjújában arról beszélt, hogy “az energetikai szakterületet és benne a megújulók makro helyzetét is meghatározó gazdasági –jogi folyamatok kialakítása során figyelembe vett háttér szakmai alapjai a közigazgatásban és annak környezetében folyamatosan romlanak”.  Véleménye szerint egyre nagyobb a lemaradásunk a megújuló energiaforrások felhasználásában.

 

Vélemény, hozzászólás?