Minden ötödik Magyarországon eladott gázkészülék BAXI gyártmány

20 éve van jelen a BAXI Magyarországon. A világ harmadik legnagyobb kazángyártója az itthoni körülbelül évi ötvenezres piac 17-20 százalékát birtokolja – tudhattuk meg az angol BDR Thermea csoport BAXI márkájának magyarországi képviseletét ellátó Szido Kft. csütörtöki, jubileumi sajtótájékoztatóján Budapesten

2015-től már csak kondenzációs kazánokat lehet árulni az EU-területén, de mivel a magyar gázkészülékek nagy része súlyosan elavult, készülékcsere esetén érdemes már most ilyen készülékben gondolkodni, ugyanis ezek 20-30 százalékkal hatékonyabbak a hagyományos rendszerű gázkazánoknál.

Szilágyi Tamás kereskedelmi és marketing igazgató szerint az igazi rezsicsökkentés egy ilyen készülék beüzemelésével kezdődik. Adott esetben egy biztonságos és takarékos készülék beszerzése még fontosabb is lehet, mint a nyílászárók cseréje, vagy a hőszigetelés.

Szilágyi Tamás kereskedelmi és marketing igazgató a BAXI sajtótájékoztatóján. Budapest, 2014 szeptember 11.

Szilágyi Tamás kereskedelmi és marketing igazgató a BAXI sajtótájékoztatóján. Budapest, 2014 szeptember 11.

A BAXI Európa harmadik legnagyobb kazángyártójaként, 17 országban rendelkezik gyártói bázissal és több mint 76 országba exportálja termékeit. Éves árbevétele meghaladja az 1,9 milliárd eurót, ez Magyarországon kétmilliárd forint.

A hazai fűtéstechnikai piacon immár 20 éve van jelen, ami több mint 160.000 db Magyarországon értékesített gázkészüléket és több, mint 13.000 eladott kondenzációs készüléket jelent.

  • Az eladott készülékek, több mint 60%-a felhatalmazott márka vagy szakszerviz által kerül üzembe helyezésre
  • Mindössze 15 garanciális kiszállás jut 1000 beépített készülékre
  • Magyarországon egy Baxi készülék átlagosan 11 évente hibásodik meg!
hirdetés

A rendszerváltást követő években Magyarországon a hazai érdekeltségű FÉG kazánok bírtak a legnagyobb piaci részesedéssel, de már bontogatták a szárnyaikat hazai berkekben az import készülékek is. 1994. áprilisában kerültek be az országba az első BAXI készülékek, akkor még OCEAN néven.

BAXI ocean20 évvel ezelőtt csak egy-egy kazán volt ismert, mindössze két teljesítménnyel, az is kéményes kivitelben. Ezzel szemben napjainkra a választék ugrásszerű bővülésen ment keresztül, ugyanis a BAXI már több mint 80-féle készülékkel van jelen a piacon. Természetesen nem csak az imént említett kombi családokkal, hanem egy olyan különböző árkategóriát képviselő termékpalettával, ami már magába ölel fűtő- és kombi készüléket, kondenzációs kazánokat, melyek 12 kW-tól 150 kW teljesítményig kaphatók, továbbá hőközpontokat, kéményes és turbós kivitelű termékcsaládokat egyaránt.

BAXI gázkészülékAmikor Magyarországon megjelentek a kondenzációs kazánok – mely technológiát a BAXI is fejlesztette és alkalmazni kezdte készülékeiben -, már a vásárlókör számára is egyre fontosabbá vált az energiatudatosság és a környezetkímélő megoldások alkalmazása.

A megfelelő tájékoztatásnak köszönhetően egyre szélesebb rétegben tudatosult, hogy mit is jelent a hagyományos gázkazánok által nyújtott 85-87%-os hatásfokon üzemelő készülékekhez képest egy 109,8%-os hatásfokon működő kondenzációs technológiát alkalmazó típus, mellyel 30%-os energiamegtakarítást lehet elérni.

baxi gázkészülék, gázkazán, kondenzációs kazánA BAXI kis teljesítményű (jellemzően lakossági felhasználásra szánt) kondenzációs készülékeiben egy forradalmian új szabályozási rendszert – a GAC (Gas Adaptive Control) – vezetett be, amely folyamatos gázszabályozás a bejövő gáz minőségétől függetlenül mindig a lehető legmagasabb hatásfokot biztosítja számunkra.

A BAXI mai kondenzációs készülékei széles modulációs tartományuknak köszönhetően   – természetesen az időjáráskövető-szabályzás alkalmazása mellett – képesek a készülék hőteljesítményét a fűtendő épület pillanatnyi hőigényéhez igazítani. A Platinum család tagjai pedig már integrált szabályzásuk lévén a készülék teljes körű felügyelete mellett szolár rendszer, hőszivattyús rendszer és szilárd tüzelésű (puffertartállyal ellátott) rendszer összehangolt vezérlésére is alkalmasak.

BAXI kaszkád-rendszer

BAXI kaszkád-rendszer

A következő logikus lépés a fejlődésben – amit a BAXI már meg is valósított – az olyan, ún. hibrid rendszerű készülékek létrehozása, amelyek egy egységként tartalmazzák a kondenzációs kazánt, a hőszivattyút, valamint a szolár rendszerhez is kapcsolható HMV tárolót, természetesen a megfelelő szabályzással együtt. A Luna Platinum CSI egy ilyen készülék. Egyesíti a kondenzációs és a hőszivattyús technológia előnyeit, maximális komfortot biztosít és a működési módjának köszönhetően kíméli a környezetet is.

A BAXI kínálatában azonban hamarosan egy ennél is különlegesebb termék megjelenése várható. A BAXI Ecogen egy kapcsolt hő- és elektromos energia termelésre képes készülék.


A kondenzációs kazán és az ún. Stirling motor rendszerszintű összeépítésével a BAXI Ecogen a fűtési és a HMV rendszer hőellátása mellett igen jó hatásfokkal, jelentős mennyiségű elektromos áramot termel, ami felhasználható a létesítmény elektromos hálózatában vagy – megfelelő feltételek mellett – visszatáplálható a szolgáltató felé

energiaoldal.hu

Vélemény, hozzászólás?