Bezöldült az ALDI

Idén január elsejétől az ALDI, ausztriai boltjait teljes egészében megújuló energiaforrásokból üzemelteti. A lánc emellett zöldáramot is árul és környezetbarát tisztítószereket dob piacra nyugati szomszédunknál.

Az Ausztriában Hofer néven működő kiskereskedelmi hálózat 2013-tól minden üzletét, raktárát és irodáját Ausztriában termelt megújuló energiaforrásokból – elsősorban vízenergia, biomassza és napenergia- működteti- számol be a progressive.bg. Emellett a Hofer a Salzburg közelében lévő Wals-ban egy GreenBuilding szabványoknak megfelelő, új külső dizájnnal megjelenő zöldáruházat is nyitott.

hirdetés

A termékfejlesztés terén is előretör a zöld irányvonal: a cég Alio Eco brand alatt nemrég elindított egy sajátmárkás környezetbarát háztartási tisztítószer családot Ausztriában és Svájcban.

A német diszkontlánc ausztriai hálózata zöld energiával is kereskedik már. A cég az osztrákoknak 2014 végéig garantáltan fix áron, kilowattonként 8,1 eurocentért (körülbelül 24 forint) kínálja az áramot, de ebben a rendszerhasználati díj nincs benne. A szolgáltatás teljesen megújuló energiára épül. A Hofer így reklámozza termékét: „100 százalékig megújuló, 100 százalékig osztrák”. Honlapja szerint a Greenpeace is ajánlja ezt a konstrukciót.

Az Aldi/Hofer egyes országokban jóval szélesebb termékpalettát kínál, mint Magyarországon. A német Aldinál például Aldi Talk néven mobilcsomag is elérhető, sőt virágküldő-szolgáltatást és utazásokat is kínál a diszkontlánc.

forrás: marketinginfo.hu