Multicsökkentés: a Telekom az energiaszektorból is kivonulhat?

A MOL-t és a Magyar Telekomot érinti, hogy a harmadik rezsicsökkentésről január 24-én dönthetnek a kormánypártok. Ez a MOL-nak csak kisebb veszteséget, a Magyar Telekomnak viszont akár az energia üzletágból való kivonulást is jelentheti. A legutolsó hírek alapján még a kabinettel egyeztetett a társaság a második rezsicsökkentés tárgyában, ám végleges információ még nem látott napvilágot.

kép: marksdk

kép: marksdk

hirdetés

A MOL a tervek szerint jövő héten csütörtökön, január 16-án egyeztet a horvátokkal az INA témájában. Ez nem számít meglepetésnek, a fagyos álláspontok miatt azonban nem várható gyors megoldás. Érdekességet jelent, hogy a horvátok is választott bíróság elé viszik az ügyet, ám előbb-utóbb pont kerülhet a MOL/INA-ügy végére – mondják az Equilor elemzői.

Közben a devizahitelek témájában tegnap Rogán Antal és Varga Mihály is arra utalt, hogy a Kúriának nem kellene megvárnia az EU Bíróság február 12-e után esedékes döntését a témában, ezáltal már a tavaszi parlamenti ülésszakon is tárgyalhatnák a témát. A Kúria egyelőre azt jelezte, hogy megvárják az uniós döntést a témában.
OrientPress Hírügynökség

Vélemény, hozzászólás?