Villámkárok: leszakadt álmennyezet, megrogált tető Becsehelyen

Németh Géza, Becsehely független polgármestere arról számolt be, hogy a faluban két egymás mellett álló házba is belecsapott a villám, ami jelentős anyagi kárt okozott. A házakat megrongálta a vihar, tönkrementek az elektromos vezetékek, eláztak a bútorok. A régebben épült ház tetőszerkezetének felét a balesetveszély miatt le kellett bontani.


A polgármester kiemelte; mire a tűzoltók megérkeztek, a helyi önkéntesek már a helyszínen voltak, megkezdték a mentést, fóliával fedték be az házakat.

MTI Fotó: Varga György

hirdetés

Németh Géza beszélt arról is, hogy az önkormányzat minden segítséget megad a családoknak, de a biztosítótársaságok – ha gyorsan megjelennének a helyszínen, és gyors ügyintézéssel felmérnék a károkat – nagyobb támogatást tudnának nyújtani. Az első információk viszont arról szólnak, hogy a biztosító majd csak négy-öt nap múlva mondja meg, hogy mikor érkezik a kárszakértő – mondta a polgármester.

MTI Fotó: Varga György

A két villámsújtott ház közül az újabban lehet lakni, a régebbi – amelyben négy felnőtt él – azonban csak korlátozottan alkalmas erre. Utóbbi tetejének felét lefóliázták, a veszélyes téglafalat lebontották, de egy újabb, jelentős széllel párosuló csapadék már komoly gondokat okozhat az ingatlanban.

forrás: MTI